Löydä luonnon rauha

Kuinka luonto auttaa stressin käsittelyssä

Me kaikki koemme stressiä jossain kohtaa elämää. Stressi voi aiheutua melkeinpä mistä tahansa elämän osa-alueista, kuten koti- tai työoloista sekä erilaisista ihmissuhteista. Stressiä käsittelemällä voi vähentää sen negatiivisia vaikutuksia. Luonnossa ajan viettäminen on yksi tapa vähentää stressiä ja vapauttaa sisäistä jännitystä. Lue lisää siitä, miten luonto voi auttaa meitä käsittelemään stressiä.

Mitä on stressi?

 

Stressi on kehomme tapa reagoida paineeseen tai uhkiin. Stressitila vapauttaa erityisiä kemikaaleja ja hormoneja elimistöön, jotka ovat esimerkiksi meille luontaisen 'fight or flight', eli pakene tai taistele -reaktion takana. Stressiä on montaa eri tasoa, ja matalatasoisena siitä voi olla meille jopa hyötyä motivoimaan suorituksiamme. Stressi voi kuitenkin myös vaikuttaa mielialaamme negatiivisesti, ja siksi onkin tärkeää yrittää alentaa sitä, jos se on päässyt kohoamaan huomattavan korkealle. Stressin käsittely ei aina kuulosta helpolta, mutta siihen on monia eri keinoja, ja yksi niistä on valjastaa luonto avuksemme. 

 

Kuinka vähentää stressiä?

 

Tärkeintä stressin hoidossa on miettiä, mistä se oikeasti tulee. Kun olet hahmottanut stressin tai jännityksen alkuperän, sitä voi yrittää alentaa voi alentaa monella tapaa. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia keinoa joiden sopivuutta itselle kannattaa testata. Olemme kaikki yksilöitä, ja se mikä auttaa yhtä, ei välttämättä tehoa toiselle.

Harrasta liikuntaa

Säännöllinen liikunta auttaa vähentämään stressiä poistamalla stressihormoneja ja korvaamalla ne endorfiineillä, jotka voivat tehdä olostasi paremman. On myös olemassa rentoutumiseen perustuvia liikuntamuotoja, kuten jooga, jotka auttavat vähentämään stressiä hengitys- ja läsnäoloharjoitusten avulla. Liikunnan voi myös yhdistää luontoon, jolloin saat molempien hyödyt.

Hemmottele tuoksuilla: sytytä tuoksukynttilä tai käytä eteerisiä öljyjä

Tuoksukynttilät ja eteeriset öljyt voivat auttaa vähentämään stressiä. Joitain luonnosta löytyviä ja rauhoittavia tuoksuja ovat esimerkiksi laventeli, ruusu, bergamotti ja ylang ylang -kukka, mutta nämä ovat vain murto-osa luonnon tuoksuista, jotka rauhoittavat mieltämme. Tuoksuilla on suuri vaikutus mieleemme, joten kokeile erilaisia ja löydä itsellesi sopiva, rentouttava tuoksumaailma. Esimerkiksi Palmoliven Aroma Essence -sarjan tuotteet sisältävät aromaattisia, eteerisiä öljyjä.

Vietä aikaa luonnossa

Tutkimukset ovat osoittaneet, että ajan viettäminen luonnossa auttaa vähentämään stressiä ja rauhoittamaan mieltä. Jos päiväsi on ollut stressaava, kokeile käydä kävelyllä joko läheisessä metsässä tai puistossa, ja nauti luonnon äänistä, tuoksuista ja väreistä. Tämä auttaa rentouttamaan mieltä ja vähentämään stressiä.

Käy rentouttavassa kylvyssä tai suihkussa 

Kynttilät ja eteeriset öljyt voi myös yhdistää rentouttavaan kylpyyn tai suihkuun. Etsi pesutuotteita joissa yhdistyvät rentouttavat tuoksut, kuten Palmolive Aroma Essence Ultimate Relax -suihkusaippua, jonka laventelia sisältävä tuoksu on erityisesti luotu rentouttamaan mieltä. Juoksevan veden ääni ja suihkusaippuan luonnollisista aineista muodostuva tuoksu voivat viedä sinut lähemmäs luontoa ja rentouttaa mieltä sekä poistaa stressiä.

Palmolive Naturals

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

LUE LISÄÄ

Löydä luonnon rauha

Lue lisää

Tuoksut ja ainesosat

Lue lisää

Peseytymisrutiinit

Lue lisää

Kestävä kehitys

Lue lisää