Tuoksut ja ainesosat

Luonnolliset ainesosat unettomuuden hoidossa

Me kaikki koemme uniongelmia jossain kohtaa elämäämme. Nämä vaivat ovat usein ajoittaisia, mutta joskus niistä muodostuu jatkuva ongelma. Tällöin saatat kärsiä insomniasta, eli unettomuudesta. Unen häiriöihin on monia syitä, mutta monia niistä voi hoitaa kotikonstein. Lue tästä artikkelista lisää unettomuudesta sekä meidän neuvomme parempaan uneen. 

Miten unettomuus oireilee?

 

Pitkittyneistä uniongelmista kärsiessä saatat kokea esimerkiksi seuraavia:

  • Ongelmia nukahtamisessa tai unessa pysymisessä
  • Liian aikaista heräämistä ja et pysty nukahtamaan uudestaan
  • Olet väsynyt herätessä
  • Et pysty ottamaan torkkuja päivällä, vaikka olet väsynyt
  • Olet väsynyt ja ärtynyt koko päivän
  • Et pysty keskittymään päivän aikana väsymyksen takia

Unettomuuden aiheuttajat

 

Unettomuuteen on monia tekijöitä ja vaikuttajia. Näihin kuuluvat stressi, ahdistus tai masennus, äänekäs tila, makuuhuoneen epäsopiva lämpötila, epämukava sänky, kofeiini tai nikotiini, vuorotyö sekä myös monet sairaudet tai vaivat. Jos sinulla on vaikeuksia nukkua, on tärkeää selvittää unettomuuden syy, jotta voit yrittää korjata tilanteen ja nukkua taas paremmin.

Kuinka voit hoitaa uniongelmia?

 

Onneksi univaivoja voi hoitaa monella tapaa. Tässä muutama tekniikka, mitä voit kokeilla oman unesi parantamiseksi: 

Etsi apua luonnosta

Myös luonnolliset keinot voivat auttaa uneen. Näitä voivat olla luonnolliset eteeriset öljyt, joiden tuoksut rentouttavat meitä: Voit esimerkiksi laittaa eteeristä laventeliöljyä tyynyllesi. Yritä myös rentoutua ainakin tunti ennen nukkumaan menoa. Rentouttava kylpy tai suihku voi auttaa, ja silloin kannattaa myös käyttää rentouttavia eteerisiä öljyjä sisältäviä tuotteita, kuten Palmolive Aroma Essence Ultimate Relax -suihkusaippuaa, jonka laventelin ja ylang ylang -kukan tuoksu on luotu erityisesti rauhoittamaan ja rentouttamaan mieltä. 

Unihygienia

Hyvät unitavat, eli rutiinit ja käytännöt illalla ja sänkyyn mennessä, auttavat kehoa valmistautumaan uneen. Vältä kofeiinia illalla, ja älä vietä aikaa sängyssä muuta kuin nukkumalla. Yritä myös minimoida ruutu-aika ennen nukkumaan menoa, eli pyri lopettamaan television katselu, puhelimen selaus ja muut vastaavat aktiviteetit hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa. Ruutujen katselun, ja erityisesti niiden sinisen valon, on todettu vaikuttavan nukahtamiseen ja unen laatuun. 

Valo

Liian valoisa makuuhuone saattaa aiheuttaa uniongelmia. Pyri tekemään makuuhuoneesta pimeä ja hiljainen unta varten, esimeriksi pimennysverhojen ja korvatulppien avulla. 

Liiku

Säännöllinen liikunta auttaa väsyttämään kehoa ja parantamaan unen laatua. Liikuntaa ei kannata kuitenkaan harrastaa liian lähellä nukkumaan menoa, koska se voi hankaloittaa nukahtamista. 

Hyvä sänky

Pidä huolta että patja, tyyny ja sänky ovat mukavia ja tukevat kehoasi tarpeeksi, ja että peittosi on tarpeeksi viileä tai lämmin, vuodenajasta riippuen. Voit myös kokeilla laittaa muutaman tipan eteeristä laventeli öljyä tyynyllesi, sillä se voi auttaa kehoasi rentoutumaan. 

Puhu ammattilaisen kanssa

Jos olet kokeillut luontaisia tapoja parantaa untasi, mutta koet yhä uniongelmia, on hyvä puhua asiasta lääkärin tai hoitajan kanssa. 

Palmolive Naturals

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

LUE LISÄÄ

Löydä luonnon rauha

Lue lisää

Tuoksut ja ainesosat

Lue lisää

Peseytymisrutiinit

Lue lisää

Kestävä kehitys

Lue lisää