Kestävä kehitys

Kuinka peset kätesi tehokkaasti

 

Käsien peseminen on yksi tehokkaimmista tavoista estää tautien leviäminen. Lue lisää siitä miksi käsihygienia on niin tärkeää, ja miten pestä kädet niin että ne jäävät täysin puhtaiksi. 

Miksi käsihygienia on tärkeää?

 

Tavallisen päivän aikana kätemme tulevat kontaktiin noin 600 000 erilaisen mikrobin kanssa. Ja vaikka vain pieni osa näistä ovat ihmiselle haitallisia taudinaiheuttajia, on erityisen tärkeää että pesemme käsiämme säännöllisesti pitkin päivää. Tällä tavalla vähennämme todennäköisyyttä sairastua esimerkiksi flunssaan. 

Milloin kädet pitää pestä? 

 

Käsiä on hyvä pestä säännöllisesti läpi vuorokauden, mutta erityisen tärkeää on pestä kädet ennen ruuan laittoa tai syömistä, vessassa käynnin jälkeen, aivastamisen, yskimisen tai niistämisen jälkeen, vaipan vaihdon jälkeen, jos on koskenut eläimiin ja julkisen liikenteen käytön jälkeen. Jos olet liikkeellä ja sinulla ei ole pääsyä käsipesulle, pidä mukana pientä pulloa käsidesiä jolla voit puhdistaa kätesi aina tarvittaessa. On tärkeää olla koskettelematta kasvoja, kun tiedät että kätesi eivät ole täysin puhtaat.

Kuinka peset kädet tehokkaasti?

 

Kädet täytyy pestä huolellisesti ja tarpeeksi pitkän aikaa, että ne puhdistuvat kunnolla. Aloita kastelemalla kätesi lämpimällä vedellä ja annostele tarpeeksi saippuaa, jotta sen voi levittää molempiin käsiin. Hiero kämmeniä yhteen, sitten hiero peukalot sekä sormet puhtaiksi. Muista huomioida myös sormenvälit. Hiero seuraavaksi käsiä yhteen sormet lomittain. Lopuksi hiero sormen päitä toisen käden kämmeneen, jotta sormenpäät ja kynnenaluset puhdistuvat. Tämän jälkeen huuhdo kädet saippuasta runsaalla vedellä. Kuivaa kädet paperilla, ja käytä samaa paperia hanan sulkemiseen. Vältä myös vessan oven koskettamista, jos mahdollista, erityisesti julkisissa tiloissa.

 

Voit katsoa THL:n suositukset käsien pesusta täältä.

Käsienpesussa usein unohtuvat alueet

 

Käsienpesussa usein unohtuu pestä sormenpäät, kämmenselät sekä peukalot. Nämäkin alueet kantavat taudinaiheuttajia, joten niiden huolellinen pesu on tärkeää. 

Mitä tuotteita on hyvä käyttää käsienpesuun?

 

Pese kädet aina joko neste-, vaahto- tai palasaippualla. Antibakteerisesta saippuasta saattaa olla lisähyötyä, mutta tärkeintä on käyttää saippuaa. Palmoliven Hygiene Plus Sensitive -nestesaippua on antibakteerista sen sisältämän luonnollisen aloe veran ansioista, ja se poistaa 99% bakteereista. Tämä saippua on myös hellävaraista, joten se sopii usein käytettäväksi, ja myös herkälle iholle. 

Tulostettava käsienpesuohje

 

Voit ladata tulostettavan käsienpesuohjeen THL:n sivuilta.

Palmolive Naturals

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

LUE LISÄÄ

Löydä luonnon rauha

Lue lisää

Tuoksut ja ainesosat

Lue lisää

Peseytymisrutiinit

Lue lisää

Kestävä kehitys

Lue lisää