Löydä luonnon rauha

Luonto ja wellness, eli kokonaisvaltainen hyvinvointi

Kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, ‘wellnessistä’, on nopeaan tulossa tärkeä osa jokapäiväistä elämäämme. Se on yhdistelmä käytäntöjä ja ajattelutapoja, joiden avulla voimme löytää yhteyden ympäristöömme ja itseemme. Wellness rauhoittaa ja tasapainottaa meitä yhä kiireellisemmässä ja vaativammassa maailmassa.

Mitä on wellness?

 

Wellnessillä, kokonaisvaltaisella hyvinvoinnilla, tarkoitetaan sellaisten valintojen tekemistä, joiden avulla tavoittelemme aktiivisesti terveellisempää ja täyttävämpää elämää. Se on enemmän kuin sitä, että ei ole sairaana - se on elämäsi ja tilanteesi mukana muuttuva prosessi, joka auttaa jokaisella hyvinvoinnin osa-alueella. Wellness usein erotellaan kuuten osa-alueeseen, ja joskus jopa kahteentoista. Tässä artikkelissa esittelemme niistä kahdeksan, jotta saat hyvän yleiskuvan kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

1. Fyysinen

Fyysinen hyvinvointi kattaa kaikki vartalomme hyvinvoinnin puolet. Osa tätä on terveellinen ravinto, hyvä uni ja riittävä liikunta. Liikunta voi olla kevyttä, kuten päivittäinen kävely metsän rauhassa, tai rankempaa, kuten salilla käynti, omista tarpeista riippuen. Fyysinen wellness tarkoittaa myös oman vartalon tarpeiden kuuntelemista ja itsestä huolehtimista kun tauti tai väsymys iskee. 

2. Mentaalinen

Mentaaliseen hyvinvoiniin kuuluu maailman kohtaaminen halulla oppia, ratkaista ongelmia ja luovasti ajatellen. Tällaista ajatusmallia voi toteuttaa monella tavalla, kuten oppimalla uusia asioita internetistä, opiskelemalla uuden tutkinnon, lukemalla kirjan, harrastamalla askartelua, menemällä teatteriin tai huomioimalla uusia asioita meitä ympäröivästä maailmasta kävelyn aikana. 

3. Tunneperäinen

Tunneperäinen hyvinvointi tarkoittaa omien tunteiden ymmärtämistä ja ilmaisemista, sekä stressin hyvää hallintaa. Mindfulness, eli tietoinen läsnäolo, voi auttaa tässä. On paljon mindfulness-harjoituksia, ja kokeilemalla voit löytää niistä juuri itsellesi sopivan, esimerkiksi jooga, tai-chi tai meditaatio. Mindfulnessia voi tehdä jopa suihkussa - seuraa näitä ohjeita:

  • Älä ota elektroniikkaa mukaan pesutilaan
  • Valmistele pyyhe ja kaikki muut suihkun aikana tarvimasi asiat, ja käsittele jokaista asiaa huolellisesti
  • Riisuutuessasi, nimeä jokainen vaate ja aseta ne huolellisesti ja tietoisesti alas
  • Ajattele syvään sitä, kuinka olet aikeissa peseytyä, puhdistautua, mikä on hyväksi kehollesi ja mielellesi 
  • Tunne, kuinka vesi osuu ihollesi ja ole kiitollinen siitä, että sinulla on lämmintä vettä 
  • Ole varovainen ajatustesi kanssa, sillä ne saattavat helposti karata tulevaan tai menneeseen
  • Älä käytä samaa peseytymisrutiinia kuin aina ennen
  • Hengitä syvään, ja anna suihkusaippuan tuoksun täyttää aistisi
  • Kuivaa itsesi suihkun jälkeen ja jätä suihkutila siistiksi seuraavaa suihkuhetkeä varten

Internetistä löytyy paljon mindfulness harjoituksia aloittelijoille, ja niitä seuraamalla voi aloittaa matkan kohti elämää, jossa ole tietoisesti läsnä hetkessä. 

4. Henkinen

Tärkeää henkisessä hyvinvoinnissa on löytää ja kehittää arvoja, jotka tuovat elämääsi merkityksen ja tarkoituksen tunteen. Joillekin nämä tulevat uskonnosta, mutta toiset löytävät tarkoituksen muuta kautta. Monet löytävät mindfulness-harjoituksista myös henkisen merkityksen. 

5. Sosiaalinen

Sosiaalinen hyvinvointi käsittelee suhteitaisi ja kanssakäymisiä muiden ihmisten kanssa. Se on yhteyksien löytämistä, kuulumisen tunnetta sekä yhteisöjen ja muiden ihmisten auttamista. Sen puolesta on tärkeää rakentaa ja vaalia luottamuksen tukiverkostoa, joka muodostuu perheestämme, ystävistämme ja kumppaneistamme. 

6. Ympäristöllinen

Ympäristöllinen hyvinvointi kannustaa elämään tavalla, joka on kunnioittava meitä ympäröivää maailmaa ja luontoa kohtaan. Avain tälle hyvinvoinnin muodolle on viettää aikaa luonnossa ja arvostaa sitä sen itsensä takia. Luonnossa ajan viettäminen on rauhoittavaa, poistaa stressia ja antaa sinun tuntea yhteyden sekä itseesi että ympäröivään maailmaan. Mene yksin kävelylle metsään ja yritä aktiivisesti nauttia luonnon äänistä, tuoksuista ja näköaloista. Olosi on pian rauhallisempi ja rentoutuneempi, ja yhteytesi maailmaan voimakkaampi. Voit saada saman hyödyn myös tekemällä puutarhatöitä kotona tai pitämällä kasveja sisällä, myös esimerkiksi käyttämällä tuotteita jotka sisältävät luonnollisia ainesosia. 

Palmolivellä on laaja valikoima luonnon inpiroimia ja luonnollisia ainesosia sisältäviä tuotteita, kuten esimerkiksi Palmolive Wellness Massage, joka sisältää aloe veraa, merisuolaa ja eteerisiä öljyjä. Hengitä sen tuoksua syvään ja anna sen viedä sinut luonnon äärelle.

7. Rahallinen

Rahallinen hyvinvointi keskittyy tapoihin hoitaa rahallista tilannettasi onnistuneesti. Raha ja sen hyvä hoito on iso osa elämäämme, ja rahan puute vaikuttaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointiimme. Hyvä rahanhoito ja budjetointi, tai näiden opetteleminen, auttaa poistamaan ylimääräistä stressiä, jota raha-asiat usein meille aiheuttaa.

8. Työllinen

Työllinen hyvinvointi keskittyy työelämääsi. Osa sitä on olla hyödyllinen ja osallistuva yksilö työyhteisössä, ja se, että sinut tunnustetaan siitä. Työ voi olla elämämme suurin stressinaiheuttaja, ja on tärkeää yrittää tehdä siitä osa hyvinvointiamme, ja huolehtia että työympäristömme on oikeudenmukainen ja turvallinen, ja omaa hyvinvointiamme tukeva. 

Palmolive Naturals

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

LUE LISÄÄ

Löydä luonnon rauha

Lue lisää

Tuoksut ja ainesosat

Lue lisää

Peseytymisrutiinit

Lue lisää

Kestävä kehitys

Lue lisää