Kestävä kehitys

taudeilta suojautuminen

Juuri nyt on tavallistakin tärkeämpää suojata itseäsi ja lähimmäisiäsi taudeilta. Mutta miten pitää huolta siitä, että teet kaiken mahdollisen pysyäksesi terveenä? Lue lisää siitä miten bakteerit ja virukset leviävät ihmisestä ihmiseen, kuinka antibakteerinen saippua toimii, ja miksi käsien peseminen on tärkeää. 

Kuinka Bakteerit ja virukset leviävät?

 

Kaikista yleisin tapa, jolla bakteerit ja virukset leviävät, on ihmiskontakti - kättely, halaus, suutelu. Myös aivastaminen ja yskiminen levittävät bakteereja ilman ja pisaroiden välityksellä, ja pintojen kosketus jättää peräänsä kontaminaatteja. Pintojen koskettelun välttäminen on erityisen tärkeää paikoissa, joissa joko syödään tai laitetaan ruokaa, jolloin bakteereilla on helpompi pääsy elimistöön suun kautta. Myös villi-, koti- ja karjaeläimet voivat kantaa ja levittää monia viruksia ja bakteereja. 

Kuinka antibakteerinen saippua toimii?

 

Antibakteerinen saippua sisältää aktiivisesti bakteereja tuhoavaa ainesosaa. Tämä ainesosa saattaa olla kemikaalista tai luonnollista. Luonnollisia antibakteerisia ainesosia ovat esimerkiksi propolis ja aloe vera. Tällaiset ainesosat tuhoavat pesun aikana bakteereja, kun taas perinteinen saippua pesee ne pois iholta veden mukana. 

kuinka suojautua taudinaiheuttajilta?

 

Paras tapa suojautua taudinaiheuttajilta on hyvä hygienia ja säännöllinen käsienpesu. Pese kädet puhtaalla, lämpimällä vedellä ja taudinaiheuttajia tuhoavalla saippualla, kuten Palmolive Hygiene Plus Family -nestesaippualla, joka sisältää kosteuttavan ainesosan sekä luontaisesti antibakteerista propolis uutetta. Käsien pesun kuuluu kestää ainakin 20 sekuntia, ja pestessä täytyy muistaa hieroa kämmenet sekä kämmenselät, sormenvälit ja kynsien aluset, ennen saippuan pois huuhtelemista. 

kuinka suojata käsiä ilman vettä ja saippuaa?

 

Jos sinulla ei ole pääsyä juoksevan veden ääreen, tai sinulla ei ole saippuaa, on erityisen tärkeää huolehtia hyvästä hygieniasta, jotta et saa tartuntaa tai tartuta muita. Käsihygieniasta huolehtemiseen liikkeellä ollessa voit käyttää käsien desinfiointiainetta, jolla on hyvä puhdistaa kädet aina kun olet koskettanut jotain pintaa, ja ennen syömistä tai juomista. Public Health England neuvoo käyttämään desinfiointiainetta, jossa on yli 60% alkoholia, jotta se tappaa bakteerit. Käsien pesua ei kuitenkaan voi korvata kokonaan käsidesillä. Kovassa käytössä käsidesi kuivattaa ihoa, ja käsien pesu vedellä ja saippualla on tehokkaampi tapa suojautua taudinaiheuttajilta. 

Mitä muuta voit tehdä taudeilta suojautuaksesi? 

 

Taudinaiheuttajat lisääntyvät päästessään kosketuksiin elävien solujen kanssa, eli silmien, suun tai avohaavojen kautta. Tämän takia on hyvä välttää kasvojen koskettelemista kun et voi pestä käsiäsi, erityisesti aivastuksen tai yskimisen jälkeen. Yritä aina yskiä suoraan nenäliinaan tai käsivarteesi, ja käytä käsidesinfiointiainetta heti yskimisen jälkeen. 

Palmolive Naturals

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

LUE LISÄÄ

Löydä luonnon rauha

Lue lisää

Tuoksut ja ainesosat

Lue lisää

Peseytymisrutiinit

Lue lisää

Kestävä kehitys

Lue lisää